Ніжний, смачний та ароматний, по-справжньому осінній гарбузовий тарт з легкими нотками кориці та ванілі. Чудово смакує з чашкою гарячого чаю холодними осінніми вечорами :)
Для тіста:
- 200 г пшеничного борошна
- 100 г вершкового масла
- 40 г коричневого цукру
- 1 яйце
- дрібка солі
- пару крапель екстракту ванілі
- пару крапель екстракту мигдалю
- форма для випічки діаметром 21см
Для начинки:
- 300 г густого гарбузового пюре
- 200г сиру рікота
- 100 г коричневого цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л кориці
- дрібка мускатного горіха
- дрібка кардамону
- пару крапель екстракту ванілі
- пару крапель екстракту мигдалю
Приготування:
- Приготування гарбузового пюре займає трохи часу, тому його варто зготувати заздалегідь. Для цього гарбуз треба помити, порізати на шматки, накрити фольгою та запекти в духовці до м'якості. Дати охолонути, опісля зняти шкірку. Блендером перетерти в пюре, відміряти 300 г
- Готуємо тісто. У глибоку посудину просіяти борошно, додати цукор, сіль та спеції за смаком, добре перемішати
- Холодне масло натерти на грубій тертці та швидко перетерти разом з мукою руками до утворення дрібних крихт
- Додати яйце та швидко замісити тісто, щоб від тепла рук масло не почало надто швидко топитись. Розтачати тісто у пласт, покласти на дно форми, руками акуратно сформувати бортики. Наколоти тісто виделкою, щоб уникнути утворення повітряних пазух. Відправити до холодильника
- Розігріти духовку до 180° С
- Тим часом приготувати начинку. До гарбузового пюре додати рікоту (можна замінити домашнім сиром, перетертим у однорідну масу, без грудочок), цукор, яйце та всі інші спеції. З'єднати все за допомогою міксера до однорідності.
- Дістати форму з тістом з холодильника, вилити на тісто начинку та відправити у розігріту духовку. Випікати 35-40хв. Опісля дати повністю охолонути
- За бажанням прикрасити цукровою пудрою
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар