Я якось ніколи самотужки не готувала варення, ніколи особливо і не хотілося. Але натрапивши на рецепт з апельсиновими шкірками, просто не змогла пройти повз - дуже вже оригінально і цікаво воно виглядає! А ще воно ароматне і дуже сонячне. Солодке, з ледь відчутною терпкістю - саме те, що треба! Апельсинові завитки можуть стати чудовим і оригінальним декором для солодкої випічки, тортів, морозива, желе..
- 250 г апельсинових шкірок
- 250 г апельсинового соку
- 50 г води
- 350 г цукру
- 1 лимон
Приготування:
- 250 г шкірок можна отримати з приблизно 6-7 середніх апельсинів. Апельсини добре вимити у гарячій воді. Розрізати пополам, вибрати м'якоть, з неї вичавити сік.
- Кожну половинку шкірки розрізати ще раз навпіл - на четвертинки. Четвертинки розрізати ще раз, а потім кожну смужку ще раз. Тобто з одного апельсина виходить 16 тоненьких смужок.
- З кожної смужки ножем зрізати білу м'якоть. Це займає достатньо багато часу, однак з тоненьких смужок це робити значно легше, ніж з широких.
- Кожну смужку скрутити у тугий завиток та за допомогою тоненької голки нанизати на міцну нитку.
- Нитку з завитками залити холодною водою та вимочувати днів два, щодня по декілька разів змінюючи воду на свіжу. З шкуринок повинна вийти вся гіркота. Вона нам ні до чого у варенні.
- Після вимочування відварювати буси у киплячій воді тричі по 15-20 хв. Після кожних 15 хвилин варіння воду виливати, буси поливати холодною водою і знову відварювати у новій воді.
- Приготувати сироп. У каструлю з товстим дном вилити проціджений апельсиновий сік, воду, додати цукор. Довести до кипіння та прокип'ятити 2-3 хв. Зняти утворену піну.
- Вкинути у сироп буси і на мінімальному вогні варити їх 20-30 хв.
- Додати сік з одного лимона, довести до кипіння, поварити ще хв 10. Розлити в маленькі баночки.
- Зберігати готове варення в холодильнику.
Немає коментарів:
Дописати коментар