Сторінки

середу, 14 грудня 2016 р.

Варення з апельсинових шкірок

Я якось ніколи самотужки не готувала варення, ніколи особливо і не хотілося. Але натрапивши на рецепт з апельсиновими шкірками, просто не змогла пройти повз - дуже вже оригінально і цікаво воно виглядає! А ще воно ароматне і дуже сонячне. Солодке, з ледь відчутною терпкістю - саме те, що треба! Апельсинові завитки можуть стати чудовим і оригінальним декором для солодкої випічки, тортів, морозива, желе.. 


  • 250 г апельсинових шкірок
  • 250 г апельсинового соку
  • 50 г води
  • 350 г цукру 
  • 1 лимон

Приготування:

  • 250 г шкірок можна отримати з приблизно 6-7 середніх апельсинів. Апельсини добре вимити у гарячій воді. Розрізати пополам, вибрати м'якоть, з неї вичавити сік.
  • Кожну половинку шкірки розрізати ще раз навпіл - на четвертинки. Четвертинки розрізати ще раз, а потім кожну смужку ще раз. Тобто з одного апельсина виходить 16 тоненьких смужок.
  • З кожної смужки ножем зрізати білу м'якоть. Це займає достатньо багато часу, однак з тоненьких смужок це робити значно легше, ніж з широких.
  • Кожну смужку скрутити у тугий завиток та за допомогою тоненької голки нанизати на міцну нитку.
  • Нитку з завитками залити холодною водою та вимочувати днів два, щодня по декілька разів змінюючи воду на свіжу. З шкуринок повинна вийти вся гіркота. Вона нам ні до чого у варенні.
  • Після вимочування відварювати буси у киплячій воді тричі по 15-20 хв. Після кожних 15 хвилин варіння воду виливати, буси поливати холодною водою і знову відварювати у новій воді.
  • Приготувати сироп. У каструлю з товстим дном вилити проціджений апельсиновий сік, воду, додати цукор. Довести до кипіння та прокип'ятити 2-3 хв. Зняти утворену піну.
  • Вкинути у сироп буси і на мінімальному вогні варити їх 20-30 хв.
  • Додати сік з одного лимона, довести до кипіння, поварити ще хв 10. Розлити в маленькі баночки.
  • Зберігати готове варення в холодильнику. 

Немає коментарів:

Дописати коментар