Коли на календарі останні дні вересня, за вікном холодний вітер, похмуре небо і падає дощ, хочеться сховатися під теплу ковдру, попивати щось смачне і гаряче і дивитися на таку осінню погоду з вікна :) Чудовою альтернативою гарячому чаю з лимоном може стати глінтвейн :) В розумних дозах це не тільки смачно, а і корисно як для профілактики, так і для лікування застуди.
Вирішила пошукати в інтернеті якийсь гарний рецепт, але як виявилося: скільки людей, стільки і рецептів) Тож, перечитавши декілька, вирішила зробити за своїм рецептом :)
Вирішила пошукати в інтернеті якийсь гарний рецепт, але як виявилося: скільки людей, стільки і рецептів) Тож, перечитавши декілька, вирішила зробити за своїм рецептом :)
В мене вийшло ось так :) |
1. Червоне сухе вино
2. Половинка апельсину
3. Декілька шматочків лимону
4. Одне соковите яблуко
5. Гвоздика
6. Кориця
2. Половинка апельсину
3. Декілька шматочків лимону
4. Одне соковите яблуко
5. Гвоздика
6. Кориця
7. Мускатний горіх
8. Імбир
9. М'ята
10. Цукор
11. Гарний настрій :) Цікавим є і сам процес приготування) Відчуваєш себе якимось алхіміком, особливо коли готуєш вперше :) Приготування глінтвейну це взагалі широкий простір для багатої уяви, фантазії та експериментальної діяльності. Тут головне зі спеціями не перестаратися :)
Пригртування
- В невеличку посудину наливаємо трошки води (чим більше води, тим, очевидно, "слабшим" і "розведенішим" буде напій)
- Нарізаємо половинку апельсина кільцями, або ж знімаємо тільки цедру і ріжемо на шматочки, а з м`якоті вичавлюємо сік.
- Додаємо лимон (як на мене, то краще вичавити трохи соку, бо від шкірки появляється трохи гіркуватість)
- Нарізаємо кубиками попередньо почищене яблуко (бажано брати смачні невеличкі кислуваті і соковиті яблука )
- Додаємо корицю, мускатний горіх, чуть імбиру та м`яти, цукор (скільки давати? це треба встановлювати експериментальним шляхом :) головне тут не перестаратися)
- Кип`ятимо то все на повільному вогні 1-2 хв.
- Потім демонструємо свою витримку і даємо йому настоятись :)
- Потім в більшу посудину наливаємо вино, додаємо до нього нашу настояну приготовлену суміш і на повільному вогні добре нагріваємо, але в жодному випадку не дозволяємо закипіти! (Це власне єдиний момент (крім звичайно вина як головного інгредієнта), що поєднує абсолютно всі рецепти приготування)
- Далі розливаємо в обов`язково улюблені горнятка і насолоджуємося :) Шматочки яблук можна також повкидати до горняток, буде і цікаво і смачно :)
- Також можна прикрасити горнятка шматочками апельсину та лимону
Немає коментарів:
Дописати коментар