Сторінки

понеділок, 20 вересня 2010 р.

Зоопарк у Харкові


Другого дня перебування в Харкові ми відвідали харківський зоопарк. Біля входу можна було пофотографуватися з ось такими симпатичними змійками :) Оскільки за Східним Гороскопом я - Змія, то з цією милою істотою ми швидко знайшли спільну мову :) Насправді дуже сильна істота! І тримаючи її в руках це дуже добре відчуваєш! Багато хто питав мене, чи не було страшно? Коли відчуваєш контроль над ситуацією, тоді не страшно:) Навіть навпаки, дуже цікаво і приємно! Ця змія родом з Індії. зараз в дикій природі вона б не вижила.
Харківський державний зоологічний парк — об'єкт природно-заповідного фонду м. Харкова загальнодержавного значення. Заснований у 1895 р., оголошений постановою Ради Міністрів УРСР від 22 липня 1983 р. Розташований по вул. Сумській, 35. Площа зоопарку складає 15,0 га.
За цінністю колекції зоопарк займає друге місце в Україні — після Київського зоопарку. В зоологічному парку зберігаються понад 384 види тварин (8 тис. особин), серед них — риби (137 видів), земноводні (2 види), плазуни (44 види), птахи (97 видів), ссавці (79 видів). З них 7 видів занесені до Європейського Червоного списку, 14 — до Червоної книги України, в складі зооколекції 93 види, які включені до Конвенції про міжнародну торгівлю дикими видами фауни і флори, що знаходяться під загрозою зникнення (CITES).
Карта зоопарку
Трохи сумно дивитись на тварин в клітках.. На левів у клітках, на птахів! І як на мене, то варто б було позабирати всі оті дитячі ігрові майданчики, атракціони, які створюють лишні неприродні звуки, це ж значний стрес для тварин..

Немає коментарів:

Дописати коментар