Сторінки

неділю, 22 вересня 2019 р.

М'ясний хлібець (Meatloaf) або ж м'ясний заєць

Не знаю чому, але у нашій родині такий м'ясний хлібець називали "зайцем" і готували  його виключно на свята. Сьогодні я спробувала його приготувати. "Заєць" вдався смачним і доволі незвичним :) 


  • 700 г телятини
  • 500 г курятини
  • 100 г твердого сиру
  • 2 шматки хліба
  • 4 ст. л сметани
  • 3 зварені яйця
  • 1 велика цибулина
  • 5 зубчиків часнику
  • сіль
  • перець
  • паприка
  • кардамон

Приготування:  
  • М'ясо помити, порізати на шматки 
  • Цибулю та часник почистити, цибулю порізати на четвертинки
  • Яйця зварити па почистити
  • Сир натерти на дрібній тертці
  • За допомогою м'ясорубки змолоти м'ясо, часник, цибулю та шматочки хліба
  • До м'ясного фаршу додати натертий сир (частину сиру відкласти), сіль, сметану, перець та інші спеції. Добре вимішати все руками
  • У форму для випікання викласти шар фаршу, згори в рядок покласти яйця і закрити їх рештою фаршу, зверху посипати тертим сиром
  • Випікати при 180°С близько 1 години

Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар