Сторінки

середу, 22 травня 2013 р.

Оксана у Відні

Нарешті Оксані видали візу і вона приїхала до нас в гості. У Відні вона вже вдруге, то ж більшу частину цікавих віденських місць вже бачила. То ж щоб не повторюватись, ми водили її по таких місцях, де вона ще не була.

1. Пратер (Prater)

Спочатку думали просто поспостерігати за іншими людьми та щиро їм поспівчувати за їхню нерозсудливість, легковажність та необачність, через які вони опинилися в міцних залізних лапах атракціонів :) Але слово поза слово і вирішили самі покаталися на "американських гірках" та найвищому у світі 117-ти метровому "ланцюговому атракціоні". Здається, Оксані сподобалось, не зважаючи на те, що руки-ноги помітно тряслися ;) На фото нижче, власне, одним кадриком випадково вдалося вполювати ці два атракціони одночасно: гірки та позаду "ланцюги" :)


2. Donau-City

Сіли в машину і поїхали на Дунай, прогулятися по Донау-Сіті поблизу резиденції ООН. Відень - він такий, різний.




3. Замок Кройценштейн (Burg Kreuzenstein)

А потім взяли і поїхали в Leobendorf дивитись на замок Kreuzenstein



Часу залишалося ще багато, то ж ми вирішили вдруге скористатися новим способом подорожування: "до найближчої точки". Запустили навігатор, який повідомив нам, що найближчий замок/палац знаходиться від нас всього за декілька км. Тож сіли і поїхали дивитись на "кота в мішку" :)

4. Черговий палац

Навігатор привів нас у невеличке поселення прямо перед входом в палац. А палац той, між іншим, знаходився на приватній території і своїм виглядом не дуже то і змахував на палац :)



Єдине, що мені сподобалося з того палацу, то розлоге дерево по центру дворика :)



Зате через дорогу від палацу відбувалося набагато цікавіше дійство - тренування з кінного спорту. Одні мускулисті довгоногі коні з всадниками на спинах граціозно ходили по полю, інші ж елегантно перестрибували через перешкоди. Ми досить довго спостерігали за ними. Потім сіли в машину і поїхали до наступного "кота в мішку" :)

5. Старовинна церква

Тепер навігатор привів нас під ще одні приватні ворота. Всередину постійно заходили джентльмени в костюмах та дами в платтях, з чого ми зробили висновок, що всередині швидше за все відбувається якась урочиста подія. Може яке весілля і нас пригостять смачним ароматним тортиком? :) Зайшли всередину у дворик. У вікнах побачили довгі накриті столи. Тортика нам ніхто так і не виніс. На нас взагалі ніхто не звертав уваги, крім здоровенного симпатичного собаки, який, зацікавлено виляючи хвостом, провів нас поглядом і побрів кудись по своїх справах. Нам не залишалося нічого іншого, як сфотографувати старовинну церкву у дворику, сісти у машину і поїхати до наступної точки.





6. Замок на скелі

Навчені досвідом, ми вже не велися на подачки навігатора, який пропонував нам з'їздити у шльоси-палаци (Schloß - замок, палац). Тепер ми зосереджували свою увагу виключно на бургах (Burg - замок, власне замок з мурами, башнями і т.д і т.п.) Тож врешті ми приїхали до справжнього замку, побудованого на скелі.



Трохи посиділи біля нього на лавочці, почитали надписи, видовбані на скелі.. День підходив до свого логічного завершення. Сіли в машину і поїхали назад до Відня. По дорозі встигли ще побачити декількох зайців та косулю :) Потім відвезли Оксану до Братислави, де до опівночі ще бродили по Tesco. Отаким пригодницько-насиченим видався день :) До відня повернулися близько другої ночі. Що тут сказати, день вдався :)

Немає коментарів:

Дописати коментар