Чурчхела - традиційна кавказька смакотінь. Спробувавши чурчхелу в Туреччині та Грузії, я загорілася бажанням приготувати її власноруч. І виявилося це не так важко, як здавалося. В кінцевому результаті отримуємо смачний, а щонайголовніше, корисний десерт без усіляких барвників, ароматизаторів та підсилювачів смаку. А сам процес виявився цікавим і новим для мене
- 400 г. очищених волоських горіхів
- 1 л. виноградного соку
- 1/2 скл. пшеничного борошна
- стальна голка
- товста міцна нитка
Приготування:
- Волоські горіхи перебрати, вибрати цілі четвертинки. За допомогою стальної голки обережно нанизати горіхи на міцну нитку довжиною 30 см. На кінці нитки зав'язати вузлик, щоб горіхи не зісковзували з неї, а з іншої сторони зав'язати петлю, за яку підвішуватимемо чурчхелу для висушування. Заздалегідь підготувати місце, де можна буде розвісити готову чурчхелу
- В склянку соку всипати борошно та ретельно перемішати, щоб не було грудок. Решту соку влити в широку каструлю з товстим дном та поставити на слабкий вогонь. Коли сік закипить, тоненькою цівкою вливати склянку соку з борошном, постійно помішуючи. Уварювати до стану дуже густого кисілю
- В кисіль по черзі опускати нитки з нанизаними горіхами, підвісити за петлю та дати підсушитися декілька хвилин. Потім знову по черзі опускати нитку з горіхами в кисіль та знову просушувати. Виконувати цю дію або до закінчення кисілю, або ж до утворення бажаної товщини чурчхели
- Тепер чурчхелу потрібно висушити впродовж декілької днів. Її, звісно, можна з'їсти набагато швидше, але в з кожним днем вона ставатиме все смачнішою, а смак все яскравішим та виразнішим. Воно того вартує!
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар