Сторінки

четвер, 15 травня 2014 р.

Монастир Клостернойбург (Stift Klosterneuburg)

Клостернойбург (нім. Klosterneuburg, Kloster - "монастир" та Neuburg - "нове місто") - австрійське місто у Нижній Австрії, що безпосередньо межує з Віднем, від якого він відокремлений горами Каленсберг та Леопольдсберг.

Головною пам'яткою міста, що принесла йому всесвітню славу, є монастир августинців, заснований на початку ХІІ століття Леопольдом ІІІ. 

Так як сам монастир є дуже великим та зараз оглянути його було б досить складно, то можна вибрати для оглядин певний тур. З Niederösterreich-CARD безкоштовно можна оглянути "імперський тур", ціна якого становить 10 €.


Заснування міста пов'язане з Леопольдом ІІІ. У 1113 році він наказав звести замок і переніс туди свою резиденцію. В той же час було засновано монастир августинців. Навколо замку та монастиря поволі виросло місто, що отримало назву Нойбург (з нім. нове місто). Згодом після повені Дунай змінив своє русло і розділив місто на дві частини. Та частина, що знаходилась біля монастиря отримала назву Клостернойбург (нім. монастир + нове місто).


Після канонізації Леопольда ІІІ, монастир став національною австрійською святинею.


А далі будуть фотографії













Немає коментарів:

Дописати коментар