Сторінки

неділю, 11 травня 2014 р.

Музей Глобусів у Відні (Globenmuseum)

У Відні знаходиться музей глобусів (Globenmuseum1010 Wien Herrengasse 9). Він є унікальним, бо являє собою єдину у світі колекцію глобусів, виставлену для публічного огляду. Знаходиться музей у тому ж приміщенні, що і Національна австрійська бібліотека


Музей був заснований у 1956 році на основі тих глобусів, що зберігалися в Австрійській національній бібліотеці. А в бібліотеку більшість глобусів потрапили з колекцій австрійських імператорів.  


Відкриття музею стало можливим завдяки роботі колекціонера Роберта Хардта. На той час в колекції музею знаходилось вже 63 експонати. Впродовж наступних 30 років чисельність експонатів збільшилася до 145 за рахунок купівлі, обміну та дарувань. На даний момент в музеї знаходиться близько 300 експонатів.


До найцінніших експонатів належать земний глобус 1541 року та небесний 1551 року.


А також в музеї знаходяться моделі, які демонструють різні небесні явища




Земля - кругла, як не крути. Спитайте першокласника і він вам це скаже - це в порядку речей. Але як відомо, це було відомо не завжди :) Світ пізнавався поволі. Тож зараз дуже цікаво спостерігати за колишніми уявленнями про Землю, Космос та будову Всесвіту!







Цікаво і пізнавально! Мені сподобалось!

Немає коментарів:

Дописати коментар