Сторінки

середу, 3 квітня 2013 р.

Запечене м'ясо з картоплею

Часом готуєш просто картоплю, а коли приходить натхнення і хочеться трохи покреативити, то звичайна картопля перетворюється на боровики, редиска - на сироїжки, а тарілка - на лісову поляну :)

Інгредієнти:

- Шматок м'яса
- Кефір
- Часник
- Сіль
- Перець
- Паприка

- Картопля
- Редиска
- Листки салату
- Оливкова олія


Шматок свинини (700г) миємо, обсушуємо, нашпиговуємо двома-трьома великими зубчиками часнику. До кефіру додаємо сіль, перець, паприку (або ж інші улюблені спеції), добре перемішуємо та заливаємо ним м'ясо. Ставимо в холодильник на годину - дві. Після цього загортаємо м'ясо у фольгу і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 1-1,5 год. (в залежності від величини шматка м'яса). Наприкінці запікання розрізаємо фольгу і залишаємо м'ясо підрум'янюватися в духовці ще на хвилин 10-15.
 
Поки запікається м'ясо, миємо картоплю середнього розміру, обсушуємо. Ножем зрізаємо частину картоплини таким чином, щоб вона формою нагадувала гриб. Скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку на 30 хв. 

На листок салату викладаємо порізане на шматки м'ясо, картоплю та редиску, милуємося "грибною поляною" і приступаємо до трапези :)
 Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар