Сьогодні вперше спробувала приготувати ось такі сирні кульки - печенюшки. І з цього моменту вони стали моїми улюбленими :)
- Сир 250г
- Цукор 50г
- Яйце 1 шт.
- Масло 50г
- Мед 1 чайна ложка
- Ванільний цукор
- Мука 100г
- Порошок для випічки 5г
- Лимон
- Цукрова пудра
Сир (я взяла готовий нежирний пастоподібний домашній сир) розминаємо до однорідної маси. Якщо він надто сухий, додаємо ложку сметани. Після цього додаємо цукор, пакетик ванільного цукру, одне яйце і добре все вимішуємо. Розтоплюємо масло, злегка його охолоджуємо і вкидаємо до нього ложечку меду. Перемішуємо масло з медом і виливаємо до сирної маси. З половини лимона тремо цедру і вичавлюємо 2-3 ст. ложки соку, все це додаємо до сиру, вимішуємо. До муки додаємо порошок для печева, розмішуємо і висипаємо в сирну масу. Місимо тісто, при потребі підсипаючи ще трохи муки. Розкачуємо тісто в "ковбаску", ріжемо на невеличкі шматки, з яких формуємо кульки. Форму застеляємо папером для випічки, на нього викладаємо сирні кульки і кладемо в духовку (розігріту до 180 градусів) на хвилин 20, поки печиво не підрум'яниться. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою. Чудово смакує до чаю, хоча без чаю теж не менш смачне :)
Немає коментарів:
Дописати коментар