Сторінки

суботу, 27 квітня 2019 р.

Аргентинське Печиво Альфахорес (Alfajores)

Альфахорес - традиційне печиво деяких регіонів Іспанії та країн Латинської Америки. Неймовірно ніжне, розсипчасте, що прямо тане в роті. Приготувавши їх один раз, ви захочете готувати їх знову і знову :)


Для тіста:
  • 250 г пшеничного борошна
  • 200 г кукурудзяного крохмалю
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 3 яєчні жовтки
  • 2 ст.л рому
  • 1 ч.л порошку для випічки
  • декілька крапель ванільного екстракту
  • декілька крапель мигдального екстракту

Для начинки та посипки:
  • 200 г згущеного молока
  • 30 г кокосової стружки
  • 30 г маку
  • 30 г кунжуту
  • 30 г горіхів

Приготування: 

  • За допомогою міксера розтерти м'яке масло кімнатної температури з цукром, ванільним та мигдальним екстрактом до утворення пишної білої маси. Опісля по одному додаємо яєчні жовтки, продовжуючи збивати міксером масу. Наприкінці додаємо ром та продовжуємо збивати до утворення гладкої ніжної кремоподібної маси
  • У глибоку посудину просіяти борошно, кукурудзяний крохмаль та порошок для випічки, добре все перемішати, опісля додати цю суміш до масляної маси, перетерти руками до утворення дрібних м'яких та ніжних крихт
  • Зібрати ці крихти в кулю, стискуючи долонями, та швидко замісити ніжне та достатньо однорідне тісто
  • Поділити тісто на дві частини, кожну злегка приплюснути по всій довжині, загорнути у харчову плівку та поставити у холодильник мінімум на 30хв
  • Коли тісто достатньо охолоне, його можна розтачувати. Це зручно робити між двома шматками паперу для випічки. Розтачати тісто товщиною 5 міліметрів
  • За допомогою круглих формочок (або ж звичайної склянки) вирізати з тіста печеньки діаметром 4-5 см
  • Випікати печиво в розігірітій до 200° С духовці близько 15хв. Печиво повинно лише злегка посвітліти, але не зарум'янитись
  • Після запікання витягти печиво з духовки та дати йому охолонути
  • Підготувати згущене молоко для начинки (зазвичай використовують варене згущене молоко, але я використала звичайне, не варене). У невеличкі посудини насипати кокосову стружку, мак, кунжут та подріблені горіхи
  • Для кожного печенька знайти підходящу пару, змастити низ обох печеньок згущеним молоком та з'єднати їх разом. Боки теж змастити згущеним молоком та обсипати маком, кунжутом, чи кокосовою стружкою
  • Печеньки Альфахорес готові! 


Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар