Сторінки

вівторок, 22 листопада 2016 р.

Віндзорський замок. Круїз по Темзі. День Другий.

На сьогодні у нас запланована вилазка з Лондона у Віндзор (англ. Windsor) - невелике містечко у графстві Беркшир. Там знаходиться літня резиденція англійських королів - Віндзорський замок (англ. Windsor Castle). З Лондона до замку зручно добиратися на поїзді з одною пересадкою. Отож хвилин сорок їзди і ми вже на Віндзорському вокзалі. Ще декілька хвилин і ми вже стоїмо біля мурів самого замку.


За декілька днів до поїздки в Лондон ми таки вирішили (не без вагань) замовити собі The London Pass - спеціальний пропуск, який дозволяє безкоштовно відвідати більше 60 визначних місць Лондона. Окрім того, з цим пропуском (правда не завжди і не всюди) можна обходити довжелезні черги і суттєво економити цим свій час. Отож, якщо ви плануєте активно відвідувати різноманітні замки-музеї-виставки в Лондоні, то цей пропуск стане для вас справжньою паличкою-виручалочкою. А ще при онлайн-замовленні дуже часто з'являються знижки до 20%, що робить покупку ще привабливішою. 

Отож замок Віндзор. Вхід для дорослих - £20.00, з Лондон Пасом - безкоштовно. Комплекс Віндзорського замку величезний, займає площу в 5 гектарів та поєднує в собі риси фортеці та палацу, що за всю свою довгу історію неодноразово перебудовувалися. Замок поєднує в собі різноманітні архітектурні стилі: георгіанський, вікторіанський та готичний. 


В серці Віндзорського замку знаходиться Центральний двір, обгороджений стіною та штучним 15-ти метровим пагорбом. На пагорбі знаходиться Кругла вежа (англ. Round Tower). Коли Королева або Король знаходяться в замку, то на вежі вивішують його або її особистий штандарт.


Зміна варти у Віндзорському замку. До слова, вартові доволі агресивні і з перешкодами на своєму шляху у вигляді літаючих у хмарах замріяних роззяв особливо не панькаються - кричать так, що мертвого з могили підняти можуть, а від несподіванки перелякане тіло саме відстрибує в сторону :)


У Віндзорському замку можна також оглянути ляльковий будинок королеви Марії в масштабі 1:12, досконалий до найдрібніших деталей. В будиночку понад 40 кімнат, електричне освітлення, ліфт, холодна і гаряча вода, порохотяг, кухонна плита. Все виготовлено надзвичайно майстерно. Шкода, що фотографувати цю красу заборонено.


Зліва на фото - каплиця Святого Георгія (англ. St. George’s Chapel). У 1348 році був заснований Найблагородніший Орден Підв'язки (The Most Noble Order of the Garter) - вищий лицарський орден Великої Британії і один з найстаріших лицарських орденів в світі. Каплиця Святого Георгія у Віндзорі стала орденської церквою. Під склепінням храму можна побачити герби усіх лицарів ордену. 


Ну а далі ми знову сідаємо на поїзд та повертаємося до Лондона. В Лондоні сідаємо в метро і виходимо на станції Бейкер-стріт (англ. Baker Street). Як відомо, перший у світі метрополітен з'явився в Лондоні. І дана станція була відкрита в складі першої в світі лінії метро. 


Але популярність свою вона здобула все ж завдяки Конан Дойлу та його всесвітньо відомому Шерлоку Холмсу з Бейкер-стріт. Станція справді красива і варто приїхати сюди, щоби подивитися на неї.


З метро пересідаємо на кораблик і здійснюємо круїз по Темзі. З Лондон Пасом це безкоштовно (без нього - £18). Квиток дійсний 24 години. Можна виходити-заходити на декількох зупинках, що є дуже зручно.


Але після насиченої прогулянки по Віндзорському замку хочеться просто зручно вмоститися на кріслі, простягнути ноги, насолоджуватися легким вітерцем і навколишніми краєвидами.


Собор Святого Павла (англ. St Paul's Cathedral).


Мости Блекфраєрс (англ. Blackfriars Bridge) - автомобільно-пішохідний і залізньодорожній мости через Темзу. Від колишнього залізнодорожнього моста на сьогоднійшній день залишилися лише колони червоно-бурого кольору. Вони доволі ефектно стирчать з води, привертаючи до себе увагу.


А от і чергова візитка Лондона - Тауерський Міст (англ. Tower Bridge) - розвідний міст в центрі Лондона над Темзою. А округла будівля справа - резиденція Адміністрації Великого Лондона.


Корабель-музей Белфаст (англ. HMS Belfast C35), який прямо таки зливається з фоном міста та хмарочос "Осколок" (англ. The Shard). Побудований у вигляді піраміди із зламаною, або ж недобудованою верхівкою (на мій скромний погляд). Має 72 поверхи та висоту 309 метрів. На останньому поверсі знаходиться найвищий у Великобританії оглядовий майданчик і галерея.  


Чудові леви поблизу лондонського Тауеру  (англ. Tower of London) сучасної художниці та скульптора Кендри Хейст (англ. Kendra Haste), виготовлені з оцинкованого дроту та сітки.


Ну і знамениті червоні телефонні кабінки.. Просто не змогли пройти повз :)


По дорозі в готель.Просто симпатична бджола гігантських розмірів..


Ще зранку, коли ми спішили на поїзд до Віндзора, тут розгорнувся базарчик, що перекрив собою всю вулицю. А зараз вже тут порожньо, залишилися лише гори сміття, яке особливо ніхто і не спішить прибирати. 


Отаким був наш другий день у Лондоні. Починаємо потрохи звикати до міста та освоюватися. Цікаво, що принесе нам завтрашній день?

Наступне: Лондон. Тауер, Белфаст. День Третій >>

Немає коментарів:

Дописати коментар