Звучить дивно? Ще рік тому для мене це теж звучало б дивно, але сьогодні все не так :) З приходом осені поволі набирає обертів сезон каштанів. В Австрії їх називають Мароні. То тут, то там на вулицях появляються будки з пічками, в яких можна купити свіжі і ароматні каштани, щойно з жару. Вперше спробувала я їх минулого року, але мабуть як слід не розпробувала, бо щось вони мені не дуже засмакували. А ось нещодавно чи то мої смаки різко змінилися, чи то що, але тепер каштани пішли на ура. Але купити готове - це одне, а приготувати своїми руками - зовсім інша і значно цікавіша справа! Як виявилося, це просто і швидко, абсолютно нічого складного. Отож нам потрібно:
- Каштани (на всяк випадок уточню, їстівні каштани, а не ті зелені колючки, до яких ми звикли на вулицях)
- Сіль
- Вода
- Сковорідка
- 20-30 хв
Отож, купуємо каштани. Миємо. Робимо ножем невеличкі надрізи. Розігріваємо сковорідку, вливаємо в неї 2-3 ложки води, закидуємо каштани, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до "маленького" і готуємо отак 20-30хв. Час від часу струшуємо сковорідку, перемішуючи вміст. Каштани, звісно, на любителя. Кому як, а мені сподобалось, буду готувати ще! :)
P.S. А скоро почнуть з'являтися будки з мандариновим і яблучним глінтвейном з корицею, ммм...
Немає коментарів:
Дописати коментар