Сторінки

вівторок, 31 липня 2012 р.

День 4. Ретимно, Ханья, Фаласарна

На четвертий день нашого перебування на Криті ми взяли в оренду машину. На три дні. І це було правильне рішення, бо без машини нам би не вдалося побачити і десятої частини того, що ми побачили. Отже наш план на день охоплював північно-західну сторону Криту: місто Ретимно (огляд фортеці Фортецца), озеро Курна - найбільше прісноводне озеро на Криті, місто Ханья та пляж Фаласарна - один з найкращих пляжів Криту. Це близько двохсот кілометрів.


Перш ніж пуститися в подорож по відмічених точках, ми поїхали на базар купити фруктів. Варто зазначити, що грецький базар це досить-таки цікаве явище :) Продавці і продавщиці голосно викрикують щось на грецькій, мабуть рекламують свій товар, перекрикуючи одне одного. Базарна площа кипить, бурлить і гуде :) А ще тут можуть продати два товари за ціною одного, мабуть за красиві очі :) І ще тут, на відміну від Львова, зла тітонька не накричить на тебе, при спробі самотужки вибрати собі кращих помідорів :) В загальному, греки справили на мене приємне враження. Кажуть - ліниві. Трохи шумні і крикливі, але привітні і, мабуть, позбавлені отої пихи, яка частково притаманна австріякам :)

За межі Геракліону почалися гори, які всі ми четверо захоплено розглядали з вікон автомобіля. А спраглий гір Андрій, здавалося, взагалі сяяв від радості та захоплення :)


 Гори тут інші - кам'яні, скелясті, рідко всіяні деревами і вигорілою травою. Або ж засаджені плантаціями оливок.


З одної сторони відкривався вид на гори, з іншої - на море! Таке чисте, глибоке і прозоре! І синє, прямо як в казках, аж не вірилося :)


Навіть заради одних цих краєвидів сюди варто було приїхати!



1. Ретимно

З вікна машини на ходу так-сяк вдалося сфотографувати здоровенного коника-стрибунця.


Далі зайшли до венеціанської фортеці Фортецца





 

  З мурів фортеці відкривається чудовий вид на море




 


Поки ми спускалися з фортеці, то побачили кумедну картинку - так як сонце палило немилосердно, то один дядько  якось умудрився здоровенний "хатній" вентилятор на довгій ніжці  "ввімкнути" в свій мотоцикл і ніжно обнімаючи його і тулячи до себе так і їхав по дорозі. Причому досить швидко. І при цьому умудрявся керувати своїм залізним конем одною рукою :) Видно вже реально запарило чувачка :) шкода, не встигла свотографувати таке чудо техніки).  А трохи далі побачили ще один цікавий екземпляр. Цікаво, то ж по яких таких місцях треба їздити, щоб аж так запорошити машину?


 3. Озеро Курна

Найбільше прісноводне на Криті. Ура! Нарешті ми залізли у воду! Але радість тривала не надто довго - неприємні водорості під ногами, досить прохолодна і не криштально чиста вода :) І багато відпочиваючих, що балакали на дуже знайомій мові :) Плюс до того всього це якось дивно було б їхати на море, а день провести на озері :)

4. Ханья

Добряче зголоднівши, зупинились поїсти. Замовили велику м'ясну тарілку на чотирьох. Спитали у офіціанта, чи вистачить на нас всіх - запевнив, що так. Проте в іншого офіціанта були певні сумніви на рахунок цього :) В результаті наїлися до відвалу а ще ж був десерт! :D Ех, от зараз він пішов би тільки так).


Трохи прогулялися містом..


Відпочили на лавочці і поїхали на пляж..

 4. Пляж Фаласарна

«Зрозумій! На небесах тільки й говорять, що про море. Яке воно нескінченно прекрасне. Про захід, що вони бачили. Про те, як сонце, поринаючи у хвилі, стало червоним, як кров, і відчули, що море всотало енергію світила в себе, і сонце було приборкане, і вогонь уже догоряв у глибині. А ти? Що ти їм скажеш?! Ти ніколи не був на морі… На небі тільки й розмов, що про море і про захід…».
("Достукатися до небес")

 Екстремальний спуск на пляж.. Лише декілька кроків віддаляють нас від моооря!


Наша перша зустріч була просто ідеальною! Про таку мріють всі дівчата :) Я полюбила його з першого погляду, з першого доторку! А потім поринула в нього з головою, насолоджуючись кожною хвилиною.. Воно було ідеальне, таке, яким я його собі і уявляла: кришталево чисте з дрібнюсінькими камінцями під ногами і з сонцем, яке ховалося в нього на ніч :)







Як же швидко йде час! Ми вже один рік разом! ;)


З першою річницею також щиро вітаємо Марту і Дмитра! Ураа! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар