Сторінки

четвер, 31 жовтня 2013 р.

Готуємо каштани вдома

Звучить дивно? Ще рік тому для мене це теж звучало б дивно, але сьогодні все не так :) З приходом осені поволі набирає обертів сезон каштанів. В Австрії їх називають Мароні. То тут, то там на вулицях появляються будки з пічками, в яких можна купити свіжі і ароматні каштани, щойно з жару. Вперше спробувала я їх минулого року, але мабуть як слід не розпробувала, бо щось вони мені не  дуже засмакували. А ось нещодавно чи то мої смаки  різко змінилися, чи то що, але тепер каштани пішли на ура. Але купити готове - це одне, а приготувати своїми руками - зовсім інша і значно цікавіша справа! Як виявилося, це просто і швидко, абсолютно нічого складного. Отож нам потрібно: 
  • Каштани (на всяк випадок уточню, їстівні каштани, а не ті зелені колючки, до яких ми звикли на вулицях)
  • Сіль
  • Вода
  • Сковорідка
  • 20-30 хв 
Отож, купуємо каштани. Миємо. Робимо ножем невеличкі надрізи. Розігріваємо сковорідку, вливаємо в неї 2-3 ложки води, закидуємо каштани, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до "маленького" і готуємо отак 20-30хв. Час від часу струшуємо сковорідку, перемішуючи вміст. Каштани, звісно, на любителя. Кому як, а мені сподобалось, буду готувати ще! :) 

P.S. А скоро почнуть з'являтися будки з мандариновим і яблучним глінтвейном з корицею, ммм...