Сторінки

четвер, 20 січня 2011 р.

"Психо". Вечір культового кіно.

Отже, Альфред Хічкок і його культовий фільм "Психо"  1960 р. Пам`ятаю ще в далекому дитинстві вичитала десь в газеті в кримінальній хроніці прізвище Хічкок і невідомим чином воно вгризлося в мою пам`ять. Засіло десь глибоко в підсвідомості і без жодних на то видимих причин асоціювалося з чимось страшним, таємничим, мало не містичним. Згодом почула про фільм Хічкока "Психо". Він асоціювався в мене з напруженим психологічним трилером-жахом, який деструктивно діє на психіку.  В моїй уяві то мав бути якийсь такий божевільно-сюрреалістичний фільм..

І от завіса таємничості піднялася, зазвучала музика, на екрані забігали чорно білі полоси, почався фільм...

Насправді мої думки щодо фільму практично не підтвердились, він виявився трохи іншим, ніж я очікувала :) Не було в ньому жахливих монстрів чи кровожадних примар, але було щось інше, невловиме, яке тримало в напруженні і не давало розслабитись і заспокоїтись ні на хвилину...

От що справді потішило в фільмі, то це непередбачуваність сюжету! Також дуже сподобалась гра акторів! Чудово зіграв свою роль власник мотелю, він же вбивця з роздвоєнням особистості, що спочатку постає зніяковілим невпевненим молодим мужчиною, зачарованим красою незнайомки. А коли заходить розмова про його матір він змінюється просто на очах., стає агресивним, іншим.. А як впевнено він розмовляє з детективом, здавалось все під контролем і його "пронесе", та коли хитрий і досвідчений нишпорка підловлює його на суперечливих відповідях, актор зображає неспокій та хвилювання, вдало використовуючи міміку та жести.. 

Великим плюсом також є те, що картина чорно-біла. Незвичний  такий собі фільм :) Головну героїню вбивають в середині фільму, за декілька хвилин вбивають і розумного хитрого детектива, який шукає зниклу дівчину, в багнюці топиться машина з пакетом, набитим грошима.. Переважно в останній момент наявність вмістимого пакета стає явною, але не тут то було :)

Щодо музики.. музика - те що треба, тримає в напруженні впродовж всього фільму, створює відповідну атмосферу, а коли досягає свого піку, хочеться міцно заплющити очі і сховатись під ковдру :). 

Враження: фільм цікавий і специфічний, подивитись варто. Тут ви не знайдете жахливих монстрів чи крутих спецефектів, але в напруженні і невідомості фільм вас протримає довгий час :)

неділю, 9 січня 2011 р.

Фотосесія "У стилі DiskO" :)

Продовжуємо тему дивних суконь :) Давно я хотіла зробити плаття з компакт дисків, але не було достатньої кількості робочого матеріалу :) І от, дякуючи Наталі, Назару, Андрію та Богдану, в мене назбиралось багато CD та DVD. Отже, (стук барабанів) сукня №4 "У стилі DiskO" :) 
Плаття свого роду просто унікальне! Стільки інформації в собі несе, більше ніж десятки бібліотек разом взятих :)







Якщо у вас є якісь нові цікаві ідеї для всяких дивних суконь, пишіть, цікаво було б знайти однодумців :)